Dla naszych Gości
VILLA PROFIT
pl de en

Menu

 

Drodzy Goście,

tematem przewodnim naszej karty są łosoś atlantycki Jurassic Salmon oraz wołowina, pochodzące z własnych EKOlogicznych hodowli,
Skomponowane w subtelny sposób , współgrając z ideą wellness&fit menu, która stanowi  idealną propozycją  zarówno dla osób prowadzących zdrowy tryb życia
 jak i tych, które dopiero uczą się, jak żyć według zaleceń stylu wellness.

Nasze dania a la carte przygotowane wyłącznie ze świeżych
 i naturalnych produktów z pewnością zaspokoją podniebienia
najbardziej wymagających Gości.

Wszystkie dania z łososiem bazują na łososiu atlantyckim z proEKOlogicznej hodowli Jurassic Salmon z pobliskiego Janowa.

 


PRZYSTAWKI
Vorspeisen/Starters

Łosoś bałtycki marynowany po rybacku z koprem włoskim  
i bordową cebulą na ziołowej grzance z sosem jogurtowo – czosnkowym

Lachs aus der Ostsee, mariniert auf Fischers Art, mit Fenchel und rotem Zwiebel,
auf Kräuter-Toast mit Joghurt-Knoblauch-Sauce
Fisherman style Baltic salmon with fennel and red onion on herb toast
with yoghurt and garlic sauce
30 PLN


Tatar z łososia z crème fraiche
Lachstatar
Salmon Tartare
34 PLN


Tatar wołowy z tradycyjnymi dodatkami
Rindstatar mit traditionellen Beilagen
Beef tartare with traditional additions
34 PLN

 

Dojrzewająca polędwica wołowa Bresaola z rukolą,  marynowanymi prawdziwkami i serem Grana Padano
Bresaola mit Rauke, Essig-Steinpilzen und Grana Padano
Bresaola with rocket, marinated boletus and Grana Padano
30 PLN

 

SAŁATY
Salate/Salads

Sałatka Cesar z kurczakiem, grzankami i jajkiem w koszulce
Caesar - Salat mit Hähnchen, Croûtons und pochiertem Ei
Cesar salad with chicken, croutons and poached egg
28 PLN

Mix sałat z rukolą i awokado z krewetkami i suszonymi pomidorami
Gemischter Salat mit Rauke, Avocado, Garnelen und getrockneten Tomaten
Salad mix with rocket and avocado with shrimps and dried tomatoes
25 PLN

 

ZUPY
Suppen/Soups

Barszcz czerwony zabielany z tartym chrzanem
podany z mięsnymi pierożkami

Rote-Bete-Suppe mit Sahne und geriebenem Meerrettich,
serviert mit Teigtaschen mit Fleischfüllung
Beetroot soup with crème fraîche with grated horseradish served with meat dumplings
15 PLN


Rosół z perliczki z lubczykiem i domowym makaronem

Perlhunbrühe mit Liebstöckel  und hausgemachten Nudeln
Guineafowl Stock with homemade pasta
15 PLN


Zupa rybna z sandacza i łososia z mlekiem kokosowym na ostro
Fischsuppe vom Zander und Lachs mit Kokosmilch, pikant gewürzt
Spicy pike and salmon soup with coconut milk
18 PLN


Żur staropolski na borowikach na domowym zakwasie
z gotowanym jajkiem przepiórczym

Altpolnische Sauerteigsuppe mit Steinpilzen, mit hausgemachtem Natursauer
und gekochtem Wachtelei
Sour rye soup on boletus on home-made sour starter with boiled quail egg
16 PLN

 

MAKARONY
Nudeln/Pasta


Papardelle z plastrami polędwicy wołowej po azjatycku

Pappardelle mit Rindsfiletscheiben, asiatischer Art
Asian pappardelle with slices of sirloin
35 PLN


Spaghetti z krewetkami na ostro ze świeżą kolendrą
Spaghetti mit Garnelen und frischem Koriander, pikant gewürzt
Spicy spaghetti with shrimps with fresh coriander
39 PLN


Ravioli z borowikami i masłem klarowanym
Ravioli mit Steinpilzen und Butterschmalz
Ravioli with boletus and clarified butter
30 PLN

 

DANIA GŁÓWNE
Hauptgerichte/ Main Courses

Kurczak BIO ze spaghetti warzywnym i puree z batatów z sosem jogurtowo –musztardowym
BIO- Hähnchen mit Gemüsespaghetti und Batatenpüree mit Joghurt-Senfsauce
BIO chicken with vegetable spaghetti and sweet potato puree
with yoghurt and mustard sauce
35 PLN


Polędwiczka wieprzowa w pistacjach na placuszkach z kiszonej kapusty
z sosem porto i groszkiem cukrowym

Schweinlendchen in Pistazien auf Sauerkrautplätzchen
mit Portweinsauce und Zuckererbsen
Pork tenderloin in pistachios on sauerkraut cakes with port sauce and sugar snap peas
55 PLN


Medaliony z jelenia podane na pęczotto borowikowym
z puree buraczanym

Hirschmedaillons, serviert auf Steinpilz-Graupenrisotto und Rote-Bete-Püree
Deer medallions served on pearl barley and boletus risotto with beetroot puree
70 PLN


Burger wołowy z pancettą i sosem BBQ podane z frytkami steak house
Burger aus Rindfleisch mit Pancetta, BBQ-sauce und Pommes Frites
Beef Burger with Pancetta, BBQ sauce and Steak House Chips
38 PLN


Villa Stek na puree ziemniaczanym z peklowanymi szparagami
Rindsfilet gebacken mit Kartoffelpuree und Spargel
Roast Beef tenderloin with mashed potato and Asparagus
69 PLN

 

DESERY
Dessert/Desserts


Szarlotka z bezą i gałką lodów waniliowych
Apfelkuchen mit Baiser und einer Kugel Vanilleeis
Apple pie with meringue and a scoop of vanilla ice cream
18 PLN

Puszysty domowy sernik
Quarkkuchen 
Cheesecake
16 PLN


Lody ze świeżymi owocami
Eis mit frischen Früchten
Ice cream with fresh fruits
18 PLN


Wiśnie w czekoladzie z gałką lodów waniliowych
Kirschen in Schokolade mit einer Kugel Vanilleeis
Cherries in chocolate with a scoop of vanilla ice cream
15 PLN